נווה מדבר של הרמוניה בין-דתית 🌍☪️🔯✝️
בלב רובע התרבות של אבו דאבי באי סיידאת, מתחם בית אברהם מתגלה כמגדלור זוהר של סובלנות, הבנה וכבוד הדדי. משתרע על פני 6,500 מ”ר, הוא מכיל מסגד, בית כנסת וכנסייה – שלושה בניינים מובהקים המקיפים חצר קהילתית שמתפקדת גם כמרכז חינוך ומבקרים.
המסר המרכזי של בית אברהם הוא הרמוניה. הוא נועד לגלם את העקרונות המשותפים של היהדות, הנצרות והאסלאם, הוא מהווה עדות לפוטנציאל האנושי לקבלה ואחדות. מושרש באמונה של איחוד האמירויות באירוח ובסובלנות, זה יותר מסתם מקום פולחן. המבקרים שקועים בתורת דת, כתבי קודש וטקסים קדושים. בנוסף, מרכז חינוכי במתחם מטפח דיאלוג בין-דתי ודוגל בערכים של שלום ודו קיום.
פאר אדריכלי
בראשותו של סר דיוויד אדג’אי ממשרד האדריכלים אדג’אי עמית, העיצוב של בית אברהם הוא מהפכני. שלושה מבנים מרובעים, המסמלים את שלוש הדתות האברהמיות הגדולות, עומדים זה לצד זה, אחידים בגודלם, עם מראה חיצוני הרמוני אך פנים מובהק הנותנים מענה למסורת של כל דת.
- בית כנסת – רבי משה בן מימון (רמב”ם): מול ירושלים, מבנה עכשווי זה חוגג מסורות יהודיות. החזית מזכירה את חג הסוכות היהודי, בעוד שאוהל רשת ברונזה בפנים מסמל את אוהל המועד המדברי של בני ישראל.
- מסגד – ד”ר אחמד טייב: עיצוב אסלאמי מסורתי מנחה את המבנה הזה הפונה למכה. לוחות מתכת רקומים ושדרת עמודים משקפים את הפאר של האדריכלות האסלאמית, המשרתים את מנהגי התפילה האסלאמית.
- כנסייה – האפיפיור פרנציסקוס: משדרת אווירה אירופאית קלאסית, הכנסייה, שנועדה ללכוד אור, פונה מזרחה, ומסמלת את האלוהות. יסוד המים שלו מהדהד את טקס המעבר הנוצרי.
מתחת למקלטים דתיים אלה נמצא מרכז חינוכי, המדגיש את האחדות העולמית.
בניגוד לאזורים הדתיים הספציפיים, המרחב הזה מקבל את כולם בברכה, מטפח הבנה הדדית ומקדם דיאלוג בין-דתי.
חשוב לדעת!
שעות פתיחה: בית אברהם מקבל את פני המבקרים בימים שלישי עד ראשון, 10:00-17:00, עם שהות ממושכת מותרת עד 18:00.
הרשמה מוקדמת: הקפידו להזמין מקום דרך האתר הרשמי שלהם לפני הביקור.
קוד לבוש: לבוש צנוע הוא חובה. נשים מחויבות לכסות את ראשן, ואסור לבוש קצר.
סיורים מודרכים: שפר את החוויה שלך עם סיור מודרך.
זמני תפילה:
בית כנסת: 7:00-21:00 מסגד: עוקב אחר זמני תפילת הוואקף באבו דאבי כנסייה: 7:00-21:00
מיקום: רחוב ז’אק שיראק, רובע התרבות, האי סיאדאת.
בבית אברהם, העולם עד לצעד מונומנטלי לקראת הבנה בין-דתית.
זהו לא רק פלא אדריכלי, אלא חזון מלא תקווה לעולם המוגדר על ידי קבלה, הכלה ושלום. 🌍✨